Een wake up call!

De wereld is op drift. Het schudt ons allemaal op onze grondvesten. Veel zal er op de schop gaan.

Problemen & oplossingen
We moeten opnieuw keuzes maken: voor welk probleem is iets een oplossing… We zien veel ‘smart solutions for the wrong problem’. Van meer naar beter!

Dat geldt voor alle domeinen: energie-sector, agrarische sector, klimaatzorgen, pharma, onderwijs, ‘office-life’, wetenschap & technologie, politiek, digitalisering, retail en niet te vergeten: de gezondheidszorg: we hebben de gezondheidszorg nodig als de dijken die ons land beschermen tegen het water!

Minder ‘wij versus zij’
Het kost veel, je hebt ze maar een paar keer per 100 jaar nodig. Werken wordt zingeving en gezondheid iets om te bevorderen en niet alleen het bestrijden van ziektes. Alle politiek is persoonlijk en al het persoonlijke is politiek. Dus alles begint bij jou en mij. Meer integraal leren kijken, dus ook binnen werk, en minder ‘wij versus zij’ denken. Dat laatste levert per saldo slechts polarisatie op: strijd op strijd op strijd.

Er toe doen
Iedereen heeft gelijk, maar ieder heeft weer ‘anders’ gelijk en alles is waar maar alles is relatief waar. Op weg naar een regeneratieve cultuur, minder gecompartimenteerd en een minder toxisch ecosysteem.  We willen serieus genomen worden, niet een ‘data-setje’ in een algoritmische informatie-structuur, of een aanhangsel van je dna of linker hersenhelft. Wat jij vindt, verbeeldt en voelt en wilt: dat doet er toe. We willen niet een wereld waar we voortdurend op onze hoede moeten zijn voor een run-away epidemie, een run-away klimaatcrisis, een run-overbevolking etc. ‘We are all in this together’.
We kunnen een wereld scheppen waar verwondering in plaats van angst regeert.

 
Heb jij een echte wake-up call nodig? Wil jij de beste versie van jezelf worden en weten wat jou drijft, waar jouw leiderschap en bezieling zit en heb je daar een beetje hulp bij nodig? Of wil je vrijblijvend jouw gedachtes en de mogelijkheden daarbij doorspreken? Neem dan contact op met ons of neem onze nieuwe site verder door. We horen graag van je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp ons
1
WhatsApp Nu!
Waarmee mogen we je helpen?